03-09-10

1 september

Eindelijk was het zover...na 2 lange maanden vakantie was het tijd voor onze grote flinke meid om naar het eerste leerjaar te gaan. Ze was er helemaal klaar voor...rode boekentas, nieuwe pennenzak, nieuwe zwemzak, turngerief, huiswerkkaft...alles stond flink te wachten op 1 september 2010.

EN plots was het daar...onze meid had al een week terug in haar bed geplast van de zenuwen...van de spanning...van de verwachting en van het afvragen wat er zou komen...nieuwe dingen, allemaal spannend!

Gelukkig was het maar een halve dag maar het was heel goed meegevallen. Ze stond s morgens te springen om te gaan en dat enthousiasme was er s middags ook nog altijd, ook al was ze wel al moe. 's middags begon dan ook al ineens de zwemles opnieuw dus ons madammeke ging 's avonds moe maar voldaan slapen.

Donderdagmorgen werd ze wakker met snot en klein hoestje en was het enthousiasme al iets minder maar eens ze aan de poort was stond ze terug te springen. Ze leerde op de eerste dag rekenen en lezen (LEEN) en ze deden nog leuke dingen zoals liedjes zingen en tekenen.

Maar toen ik 's avonds aan de schoolpoort stond zag ik aan haar gezichtje dat er iets mis was...jaja onze flinke prinses zit met koorts, snot en hoest...dus dat wordt al thuisblijven, gelukkig maar één dagje maar toch...hopelijk mist ze niet teveel!

Een goed en toch niet zo'n goede start voor onze grote meid!!! Het eerste leerjaar al..ik herinner mij nog als gisteren dat ik met haar in het moederhuis lag...ik herinner me haar geboorte alsof het gisteren was..is dit normaal? Waarom gaat het zoooooo snel???? :-)

Weer een nieuwe hoofdstuk in haar jonge leven...weer een stukje loslaten voor ons...stap voor stap...

 

 

 

 

10:45 Gepost door June en mama | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |