11-06-10

Lion King

Eindelijk kregen we onlangs de foto's van haar balletoptreden van in februari!!! Aanschouw onze ballerina en geniet mee met ons :-))))

 

13:25 Gepost door June en mama in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1e leerjaar rijp

Weeral veel te lang geleden dat ik hier kwam schrijven maar sinds haar kleine zusje er is heeft mama het toch wel enorm druk :-)

June zit in de laatste maand van de laatste kleuterklas...en ik kan het niet vatten :-) Onze kleine meid wordt groot. Ze heeft onlangs haar lange haren laten knippen (ze wilde heeeel kort maar daar ging papa niet mee akkoord natuurlijk) en nu ziet ze er echt "lagere schooljaar rijp uit"... er is dus niet veel meer te zien van dat kleuterke snif snif...weer een groot hoofdstuk in haar jonge leventje dat zal worden afgesloten.

Intussen doet onze flinke meid het goed natuurlijk. Haar tekeningen maken vorderingen met de dag, uit haar potloden en stiften tovert ze zelfs al woordjes en cijfers. Ze rekent de hele dag, probeert al hier en daar te lezen en doet niets liever dan werkjes maken en raadseltjes oplossen. Haar surprisekes die in de eitjes zitten maakt ze zelf, ze eet met mes en vork, wast zichzelf, kleed zichzelf aan, poets haar tandjes zelf....achtereen is mama niet meer nodig :-). Of toch...want regelmatig komt het kleine meisje toch naar boven wanneer ze op mijn schoot wil zitten, wanneer ze gepakt en geknuffeld wil worden...dat dat nog maar heel lang mag duren:-)

Ze is ook een fantastische grote zus voor Lins ... ze helpt, verzorgt en troost haar. Af en toe plaagt ze haar ook wel al eens maar ze kunnen ook al flink samenspelen...jaja zelfs verstoppertje spelen ze al...June verstopt haar dan en Lins gaat haar zoeken..zoooo schattig! Of June laat haar schrikken en dan giert ze echt alles bijeen. Zalig om af te zien :-)

June 5 jaar juni 001

June 5 jaar juni 002

June 5 jaar mei 006

June 5 jaar mei 003

June 5 jaar mei 026

12:52 Gepost door June en mama in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-04-10

Zwemles

 

SInds maart gaat onze grootste prinses op zwemles! En genieten dat ze doet. De eerste les had ze enorm bang dat ze in het diep moest zonder bandjes en dat uitte ze dan ook met de nodige traantjes maar eens ze doorhad dat ze dus in het bad konden staan is ons madammeke beginnen zwemmen...niet gewoon! Ze nam het plankje vast, hoofd onder water en spartelen met de benen en ze zwom het zwembad over! De badmeester gaf haar zelfs applaus! Het babyzwemmen geeft dus zijn vruchten af ;-)

Intussen heeft ze er 5 lessen opzitten en ze zwemt bijna volledig het bad over zonder bandjes en zonder plankje...onze grote meid gaat dus van de zomer ons zwembad helemaal inzwemmen en ze gaat genieten dus!

Op school moest ze in januari toetertesten doen en ze was de 2e van de klas. Niet dat dat van belang is (ik wil dat mijn kindjes meekunnen maar ze moeten echt niet uitblinken!) maar het maakt je wel enorm fier als mama natuurlijk! De juf was er wel van verschoten want ze zit bij de jongste van de klas en is nog een beetje speels en dromerig maar dus toch legde ze de test af met grote onderscheiding!

Ze gaat ook nog steeds turnen en balletles volgen en vanaf september wil ze op piano les...het is dan wel privé want ze is nog te jong voor via de academie te gaan...ik ben benieuwd...dit vraagt ze al 2 jaar dus...

De laatste tijd is ze wel enorm moe...ze heeft ook sinds vorig weekend een trampolline en die is natuurlijk al serieus ingesprongen ;-)...ze doet veel onze grote flinke meid...maar ze moet nog leren op tijd en stond een pauze in te lassen...maar wat zegt ze dan? "Mama, slapen is zo saai, ik doe dat echt niet graag!" ;-)

June C

June F

June A

Waar is de tijd...onze kleine mie... ;-)

 

 

13:38 Gepost door June en mama in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-12-09

5 jaar

June is op 6 december 5 jaar geworden en dat moest uiteraard heel uitbundig gevierd worden!

Ze heeft enorm genoten van haar feestjes, taarten en haar pakjes. Ze is uiteraard weer helemaal bedolven onder de cadeaus. Eerst door de Sint, dan door mama en papa en dan nog eens door de familie.

Wat stond er weer allemaal te staan dit jaar? Het schoolgebouw van Playmobil, een Disney wekker, Mega Mindy glas, een hoofdtelefoon om een film te kijken, barbies, barbiekleertjes, barbie auto, de turnzaal van Playmobil, puzzels, boeken, dvd's, ...het kon echt niet op...

Eerst was er op 5/12 heeft feestje op papa zijn werk van de Sint met springkastelen, schminken en veel taart, pannekoeken en ijsjes. Daar kreeg ze een zak vol met knuffels en plasticine

Dan was er op 6/12 de Sint 's morgens en in de namiddag het familiefeest met lekkere taart (zelfgemaakt door mama) en nadien sandwiches (met salami voor June natuurlijk).

De week nadien was dan het feestje voor de kindjes van de klas. Helaas een kleine opkomst want er zaten veel zieken in haar klasje maar daarom niet minder...ze aten lekkere frietjes, deden de stippendans, speelden verstoppertje, uitbeelden...kortom een leuke namiddag!

En nu is ze natuurlijk aan het aftellen met haar adventskalender die ze kreeg van de mama en papa...hup naar kerstmis waar ook weer een heleboel pakjes liggen te wachten onder de boom!

Genieten jullie nog mee na:

 

14:31 Gepost door June en mama in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20-11-09

Bijna 5 jaar

 

 

June 4 jaar november 024

Sinds de school begonnen is zijn het al drukke tijden geweest. Op woensdag balletles, op zaterdag turnles...tussendoor nog een paar verjaardagsfeestjes en ook nog eens ziek geweest...een lelijke bronchitis...dus de tijd gaat snel op die manier.

Onze prinses gaat met momenten al iets minder enthousiast naar school dan de vorige jaren omdat ze "moeilijke werkjes" moeten maken :-). Vanaf dit jaar zitten ze wekelijks een half uurtje bij de juf van het eerste leerjaar en krijgen daar dan een werkje ter voorbereiding van volgend jaar. Dat is dan een oefening als voorbereidend schrijven of lezen en ze kan die allemaal maar ja...dan moet je wel een half uurtje stilzitten en alleen maar bezig zijn met dat werkje...en laat dat nu net iets heel moelijk zijn voor ons Junemie: stilzitten en concentreren tegelijk!

Voor de rest doet ze het heel goed. Ze heeft weer een flinke groeischeut gekregen en dat vertaald zich natuurlijk in te korte broeken en te kleine schoenen dus ook die moeten regelmatig vernieuwd worden.

Ze is ook nog steeds een flinke grote zus die altijd meehelpt voor haar baby zusje en die zo lief en zacht is als een echt moedertje! Het is zo zalig om hun 2 bezig te zien...we hebben het maar getroffen met onze prinsesjes!

En intussen is June al duchtig aan het aftellen naar haar verjaardag natuurlijk! De brief voor de Sint ligt ook al klaar...en alles staat op haar verlanglijstje...Laat december maar komen roept ze luid ;-)

June 4 jaar november 027

June 4 jaar november 037

June 4 jaar november 044

June 4 jaar oktober 019

Lins 6 maand 022

10:22 Gepost door June en mama in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

28-09-09

Naar school...de laatste kleuterklas al!

June 4 jaar september 051

13:42 Gepost door June en mama in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-09-09

Eerste balletles

June_4_jaar_september_021

June_4_jaar_september_020

June_4_jaar_september_019

June_4_jaar_september_018

22:07 Gepost door June en mama in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende